Stress en burnout

therapie-venray-fanny

Behandeling van stress- en burnoutklachten

Wat is stress eigenlijk? Stress kan voor iedereen anders zijn. En datgene dat de stress veroorzaakt kan door iedereen anders ervaren worden.

Spanning is goed, het houd ons extra alert en geconcentreerd. Het beïnvloed hoe we reageren en helpt ons soms om beter te presteren, het hoort bij het leven en komt bij iedereen voor.

Maar sommige situaties leveren stress op zonder dat deze effectief te gebruiken is. Stress tijdens het verblijf in de file, een te hoge werkdruk, spanningen in huis door te veel ruzie of financiële problemen.

Als stress te lang aanhoud en/ of er geen tijd is om te herstellen worden de gevolgen op steeds meer gebieden merkbaar en kan het evenwicht permanent verstoord raken. Dit kan leiden tot overbelasting en zelfs tot een burn-out.

We zijn stress zo normaal gaan vinden dat de signalen vaak niet worden opgemerkt of niet worden herkend als stress-signalen.

Stress gerelateerde klachten

Stress gerelateerde klachten zijn onder anderen:
* hoofdpijn
* slapeloosheid
* eetproblemen
* concentratie problemen
* angst en paniek aanvallen
* stemmingswisselingen
* PTSS
* Nek en rugklachten

Stress klachten geven meestal aan dat je niet meer in contact bent met je eigen kern. Je passie en je eigen basis. Laat de situatie die jou stress geeft niet langer meer je leven bepalen.

We gaan samen kijken wat jij nodig hebt om hier een keerpunt in te maken, zodat je weer en meer
levensenergie krijgt.

Maak een afspraak. Ik help je graag een positieve verandering aan te brengen in jouw leven.

Fanny van Laarhoven

Neem contact op